Saulkrastu vidusskolas jaunieši aktīvi iesaistījās ES projektā GARŠĪGIE LIKUMI, pētot pārtiku trīs jomās: alergēni, ģenētiski modificēta pārtika un jaunā pārtika.Par veiksmīgu darbu 25. janvārī skolēni piedalījās VISLATVIJAS projekta noslēguma pasākumā Rīgas valsts 3. ģimnāzijā. Aizraujoši, jo pasākumu vadīja kulinārijas šova “La Dolce Vita” vadītājs Roberto Meloni. Jauniešus pārsteidza itāļa latviešu valodas prasmes un atraktivitāte, iesaistot dalībniekus pasākuma aktivitātēs.

Ar savu pieredzi un ieteikumiem garšīgai dzīvei dalījās ēstuves “Herbārijs” šefpavārs Žanis Raivo Behmanis. Savā pavārmākslā viņš izmanto visu, ko piedāvā daba, audzē un gatavo vietējo produkciju. Piemēram, ir gatavojis egļu pumpuru saldējumu. Viņa moto: “Likumi un ēdiens var būt garšīgs, ja pie tā strādā!“
Līdztekus iespējai uzklausīt pieredzējušus ekspertus un garšīgi izzināt likumus projekta dalībnieki varēja piedalīties 4 aizraujošās meistarklasēs:“Eiropas vēlēšanu sviestmaize”,“ĢMO pārtikā: mīti un patiesība”,“Orientācija ēdienu pasaulē un eksperimenti”,“Ēdienu fotografēšana”. Skolu jauniesi gatavoja, degustēja, klausījās un fotografēja.
Mūsu guvums noslēguma pasākumā - interesantas, eksotiskas ēdienu receptes un galvenais - uzdrošināties eksperimentēt ar garšām. Gatavot garšīgi un ēst veselīgi !